keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Alkusanat

Pohdiskelin jokin aika sitten blogin pitämisen mielekkyttä. Onko ko. toiminta silkkaa ajanhukkaa, vai voisiko tällä nykuisin niin yleisellä harrasteella olla jotain annettavaa minullekin. Asia jäi hautumaan pitkäksi aikaa oikeastaan itseäni kiinnostavan aiheen puutteesta.
Tänä keväänä aloittaessani jälleen jokavuotista veneenkunnostusta, joka tänä vuonna sisältää useita hieman suuritöisempiä osuuksia, sain päähäni ajatuksen ryhtyä bloggaamaan aiheen tiimoilta. Osittain omaksi ilokseni, osittain dokumentoidakseni tehtyjä töitä edes jonkinlaiseen jäsenneltyyn muotoon. Suurimpana motivaattorina on kuitenkin silkka halu jakaa tietoa muille veneenrakennuksesta ja kunnostuksesta kiinnostuneille. Tällä hetkellähän tilanne on se, että tietoa ja ohjeita asiasta on jokseenkin hankala löytää.
Pyrkimykseni on siis saada aikaiseksi eräänlaisia Do-It-Yourself -tyyppisiä ohjeita ihmisille jotka haluavat tehdä asioita itse. Pyrin tekemisessäni käytännönläheiseen ja yksinkertaiseen toteutukseen käyttäen vain yleisesti saatavilla olevia työkaluja. Ja koska omat huoltotilani ovat varsin rajalliset (lue: eteisen lattia yms.) tulette näkemään myös jonkinverran soveltavia suorituksia. Välillä sorrun oikomiseen. Toisinaan hinkkaan varsin pedanttisesti. Raha on aina ongelma, joten sitäkin pyrin säästämään. En tiedä onko tapani tehdä asioita välttämättä oikea tai ainakaan kaikille sopivin, mutta toivottavasti pystyn ainakin antamaan ideoita ja inspiraatiota lukijalle oman (purje)veneen kunnostamiseen sekä ylläpitoon.
Kommentteja saa kirjoitella varsin vapaasti, tämä on jopa toivottavaa. Jos tulee mieleen jokin ehdotus tai aihe johon haluaisit minun perehtyvän, niin ehdota toki. Pidemmittä puheitta, tervetuloa, toivottavasti viihdyt matkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti