sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Nimiteippaukset

Viivin nimiteippaukset olivat suoraan sanoen huonot. Itse nimi oli haalistunut ja kotisatama huonosti merkattu. Hki näytti siltä että siinä lukisi Uki. Nämä tekstit siis vaihdettiin ja samalla lisättiin keulalle, keulaluukun alapuolelle, uusi nimitarra. Tästä nimen näkee laiturillekin. Ja sitäpaitsi kaikilla muillakin Avanceilla on nimi keulaluukun edessä joten pitää Viivilläkin olla!

Ensimmäiseksi pitää tietysti valita sopiva fontti ja mittailla viivottimella mikä kokoisen nimitekstin haluaa veneeseensä laittaa. Word on ihan hyvä apuväline fontin valintaan. Kannattaa valita fontti joka miellyttää itseä, mutta on myös helposti luettavissa vähän kauempaakin.

Seuraavaksi otetaan yhteyttä asiantuntevaan yritykseen ja tilataan nimitarrat. Tarroja on saatavilla eriväreissä, Viivin tekstit tehtiin mustalla.

Nimitarrat toimitetaan sirtoteipillä varustettuina

Ensimmäiseksi tulee puhdistaa huolellisesti alue johon nimitarran meinaa liimata. Ystävämme asetoni on taas hyvä väline tähän. Mitä paremmin saa kaiken lian ja venevahan pois, sitä paremmin teipit tulevat pysymään. Itse puhdistin poikkeuksellisesti tärpätillä, kun asetonipullo oli hetkellisesti kateissa. Mielenkiinnolla odotellaan, miten hyvin tarrat pysyvät.

Puhtaus on puoli ruokaa.

Seuraavaksi irroitetaan tarrat alustastaan siirtoteipillä, kohdistetaan huolellisesti, liimataan tarrat paikoilleen ja irroitetaan siirtoteippi. Helppoa ja hauskaa.

Pidä huoli että kaikki kirjaimet tulevat mukana.

Painele kirjaimet kunnolla kiini alustaan.
 
Siirtoteipin avulla kirjainten liimaaminen on varsin helppoa.

Peräpeilin uusitut nimitarrat.

 Peräpeilin kanssa oli hieman enemmän puuhaa. Vanhat teipit irtosivat vasta suuren työn jälkeen pieninä muruina. Irroitettaessa peräpeili hieman naarmuuntui, joten kevyt vesihionta oli tarpeen. Samalla saatiin irti vanhojen teippien kellastamat kohdat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti